Bačkotopolski Lor duplirao proizvodnju prikolica

Fabrika za proizvodnju prikolica za prevoz putničkih automobila "Lor" u Bačkoj Topoli od juna je duplirala proizvodnju u odnosu na prvu polovinu godine i sada se na inostrano tržište mesečno isporučuje oko 60 specijalizovanih trasportera. Istovremeno je na posao vraćen jedan broj ranije otpuštenih radnika, a do posla su došli i novi ljudi, pa trenutno u toj fabrici radi njih 216. Zbog prekida izvoza na rusko tržište, uslovljenog krizom u tamošnjoj automobilskoj industriji kojoj je namenjen njihov proizvod, 2009. godine otpušteno je 130 radnika. Najveći deo produkcije, a reč je o proizvodnji dve vrste prikolica za prevoz putničkih automobula, plasiraju se na rusko tržište, a ima i pojedinačnih narudžbi za transportere koji se izvoze u Severnu Afriku. U "Loru" očekuju da će u novembru i decembru biti nastavljena planirana dinamika, proizvodnja od 12 do 15 prikolica nedeljno čime će biti ostvaren plan za ovu godinu.

Bačkotopolski Lor duplirao proizvodnju prikolicaFabrika za proizvodnju prikolica za prevoz putničkih automobila "Lor" u Bačkoj Topoli od juna je duplirala proizvodnju u odnosu na prvu polovinu godine i sada se na inostrano tržište mesečno isporučuje oko 60 specijalizovanih trasportera, rečeno je danas Tanjugu u tom preduzeću.

Istovremeno je na posao vraćen jedan broj ranije otpuštenih radnika, a do posla su došli i novi ljudi, pa trenutno u toj fabrici radi njih 216. 

Zbog prekida izvoza na rusko tržište, uslovljenog krizom u tamošnjoj automobilskoj industriji kojoj je namenjen njihov proizvod, 2009. godine otpušteno je 130 radnika.

Najveći deo produkcije, a reč je o proizvodnji dve vrste prikolica za prevoz putničkih automobula, plasiraju se na rusko tržište, a ima i pojedinačnih narudžbi za transportere koji se izvoze u Severnu Afriku.

U "Loru" očekuju da će u novembru i decembru biti nastavljena planirana dinamika, proizvodnja od 12 do 15 prikolica nedeljno čime će biti ostvaren plan za ovu godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik